Start > Gårdsbutiker > Detaljer om Koberg

Koberg - detaljsida

Koberg

Koberg Vilt Korvkollektion

PÅ KOBERG producerar jordbruket idag höstvete, maltkorn, havre och oljeväxter. Jordbruket ansvarar även för egendomarnas viltåkrar. Med tanke på viltet och det säregna kulturlandskapet bibehålls stora arealer öppna. Våtmarker har skapats och restaurerats i stor omfattning med tanke på vilt och landskapsvård. Arbetet sker fortlöpande genom en dialog mellan ansvariga för jordbruk, skog och viltvård för att hitta en god balans mellan skilda intressen. Jakt och viltvård bedrivs i egen regi . I markerna finns, förutom en av Sveriges största dovhjortstammar, älg, vildsvin, rådjur och kronhjort. I våra sjöar och viltvatten samlas bl.a. änder, knipor, krickor, kanadagäss och grågäss. Vårt mål är att skapa goda förutsättningar för det jaktbara viltet samtidigt som vi gynnar övrig fauna och flora. Målsättningen är att markerna skall kunna bära betydande viltstammar utan att skadorna på skog och jordbruk blir för stora. Det sker genom en välavvägd avskjutningsplan, återskapande av våtmarker, anläggning av viltåkrar, plantering av remisser, utsättande av saltstenar och stödutfodring.

Produkter

KOBERG VILT erbjuder välsmakande produkter av frilevande vilt. Ingredienserna till de förädlade produkterna är omsorgsfullt utvalda och råvarorna förädlade enligt gammal tradition. Våra produkter röks i ett rökeri med kunskap och verksamhet från början av förra seklet. Vi röker på bokspån i tegelugnar vilket ger den i särklass bästa smaken. Köttet är självklart besiktigat och av högsta kvalitet och levereras direkt från vårt slakteri. Vi säljer detaljstyckat färskt viltkött samt förädlat vilt som rökta och lufttorkade produkter såsom korv, salami, stekar bl.a. Vi har även ett utbud från lokala matproducenter såsom Eventorps produkter av ekologiska hallon.

Kontakt

Postadress: 466 91 Sollebrunn
Telefon: 0708-228500,0322-47004
E-post: maria@kobergvilt.se
Hemsida: www.kobergvilt.se
Öppettider: Lördag 10-14 eller vid överenskommelse

Vägbeskrivning

Riksväg 42. Gårdsbutiken ligger 23 km från Trollhättan och 9 km från Sollebrunn.

Se kartaLänk: Koberg


   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar