Start > Gårdsbutiker > Detaljer om Naturvårdsbondens Landskapskött

Naturvårdsbondens Landskapskött - detaljsida

Naturvårdsbondens Landskapskött

Logga Naturvårdsbondens Landskapskött

Naturvårdsbondens Landskapskött är inte vilket kött som helst. Det är tätt sammankopplat med fantastiska smakupplevelser, naturvård, lyckliga djur, och en levande landsbygd. Smakrik slow food-upplevelse Landskapsköttets fantastiska smak beror på att det kommer från kvigor, ungkor och stutar som betat gräs och örter under hela sommaren. Även under vintern äter de i huvudsak gräs, i form av ensilage, odlat på gårdens åkrar. Du kan nästan känna smaken av det öppna landskapet. Till skillnad från tjurar tar dessa djur lång tid på sig att växa färdigt, något som krävs det för att köttet ska bli marmorerat. Marmoreringen gör Landskapskött otroligt smakrikt och saftigt. Eftersom köttet möras längre än vanligt kött, minst 14 dagar, är det också väldigt mört. Kött från djur som ätit mycket gräs är dessutom naturligt rikt på omega 3. Lokalt - det bästa för dig, djuren och naturen Djuren kommer från lokala gårdar och all hantering av köttet sker lokalt. Detta innebär korta transporter, något som är positivt både för djuren och köttkvaliteten. Om djuren är trötta och stressade vid slakt blir köttet ofta sämre. För din egen del innebär lokala betesdjur att du kan njuta av den natur- och landskapsnytta som djuren gjort i din omgivning. Med din hjälp skapas och bibehålls öppna naturbetesmarker som massor av djur och växter är helt beroende av. Utökning i takt med ökad efterfrågan Allt eftersom efterfrågan på Naturvårdsbondens Landskapskött ökar kommer vi att samarbeta med fler och fler nötköttsbönder. Allt för att du ska kunna njuta av ett smakrikt kött, och samtidigt se ut över ett öppet landskap.

Produkter

På Naturvardsbondens hemsida kan du beställa nötköttslådor av olika storlek. Dessa består av en blandning av detaljer och färs. Det är också mäjligt att beställa enbart färs (i mån av tillgång).

Kontakt

Postadress: 776 96 Dala-Husby
Telefon: 070-510 50 91
E-post: info@naturvardsbonden.se
Hemsida: www.naturvardsbonden.se
Öppettider:

VägbeskrivningSe kartaLänk: Naturvårdsbondens Landskapskött


   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar