Start > Gårdsbutiker > Kommentar om HB Sjöbris

HB Sjöbris, kommentarer och synpunkter

HB Sjöbris


Från Mälarens fjärdar och vår fiskodling i Stallarholmen hämtas våra råvaror. Med nät och ryssjor fiskar vi gös, ål, abborre och gädda. Regnbågen kommer från vår egen fiskodling.

Vi förädlar våra varor på traditionellt sätt efter egna och släktens recept. I butiken vid Mälarens strand säljer vi såväl färsk fisk som beredda produkter. På köpet får du goda råd om menyförslag, tillagning och servering av yrkeskunnig personal.

När det bjuds till fest är våra färdiga "festfat" med fisk och tillbehör det självklara valet.

Produkter

Vi förädlar fisken på många olika sätt: genom varm- och kallrökning, gravning, vi gör olika fiskinläggningar och bakar patéer. Till detta gör vi också passande såser.

Utbudet varierar allt efter säsong och tillgång på råvaror. Självklart har vi hemkokta svenska kräftor i augusti och lutfisk till jul, inte tvärt om. Några produkter som vi alltid har är varmrökt och gravad regnbåge, lax-och gäddpaté.

Förutom våra egna produkter säljer vi en del annat i butiken såsom getost från Lillängens Gårdsmejeri, dricka, saft och marmelad från Nibble Gård, rapsolja från Gunnarhögs Gård och Hovsenap från Östergötland.

Kontakt

Postadress: Brogränd 5 640 61 Stallarholmen
Telefon: 0152-40067, 070-5552494
E-post: hb.sjobris@telia.com
Hemsida: http://www.sjobris.com/
Öppettider: Torsdag - fredag 11-18

Vägbeskrivning

Från Stockholm: Kör E4 söderut, ta av på E20 i Södertälje. Kör E20 och ta av mot Mariefred vid trafikplats Läggesta. Kör igenom Mariefred ut på Stallarholmsvägen. Från Eskilstuna: Kör E20 österut, ta av mot Strängnäs vid Biskopskvarns trafikplats. Följ därefter skyltning till Stallarholmen.

Se karta


Länk: HB SjöbrisKommentarer

  • Betyg:  0
  • Skriven av Helena , 2014-02-24 22:39:37
  • Att lägga nät idag är väldigt ålderstiget. Knappast ekologiskt, tänk så många som skulle kunna utnyttja mälaren rikedomar i stället för att några få ska lägga nät och bedriva verksamhet på detta.


  • Betyg:  0
  • Skriven av Bertil Lindgren, 2014-03-11 20:12:54
  • Härligt att det finns någon som satsar på att ta upp och förädla fisken så att även vi som inte har tillgång till fiske kan njuta av Mälarens fiskliv!


Lägg till en Kommentarer


Kommentar
Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar