Start > Gårdsbutiker > Kommentar om Kungsbyn - Bygdens Mat

Kungsbyn - Bygdens Mat, kommentarer och synpunkter

Kungsbyn - Bygdens Mat


Lantbrukaren startar processen från jord till bord. Kunskap, noggrannhet och även intresse är viktiga egenskaper för att få fram en produkt som främjar såväl smak som hälsa. Lantbrukets djur är en förutsättning för att bevara vårt öppna landskap.

Djur ska inte transport onödigt långt, men det är lika viktigt att in- och urlastning sker på ett lugnt och harmoniskt sätt. Sverige har bland världens strängaste djurskyddslagstiftning vilket borgar för ett värdigt och stressfritt avslut för svenska grisar, får och nötkreatur.

Vi tar in djur från utvalda gårdar och styckningen sker under höga hygienkrav. Efter noggrann sortering behandlas varje detalj för optimalt resultat. Dagsfärskt fläsk och hängmörad biff. Charktillverkningen sker efter både gamla och nyskapade recept, men alltid riktiga råvaror och utan onaturliga tillsatser. Vi prioriterar hög köttandel och låg fetthalt, och där recepten tillåter gluten och laktosfrihet.

Det slutliga steget från jord till bord utgörs av måltiden. Det är vår bestämda uppfattning att det ska vara inspirerande att handla mat. Manuell försäljning i vår saluhall ger Er möjligheten att få exakt den bit Ni söker och goda råd därtill. I resataurangen använder vi egna råvaror och lovar alla en minnesvärd upplevelse i en ennorlunda miljö. För större sällskap har vi Skullen med stora ytor och rustik karaktär.

Produkter

Nöt & Fläsk
Vårt Nöt- och Fläskkött kommer från utvalda gårdar i trakten. Vi använder, Siljans Chark i Dalarna och Skövde Slakteri. Vi försöker alltid välja nötkött som är uppfödda på gårdar där man använder bete och ensilage som foder, och bara använder spannmål som stödfoder kortare perioder under vintern, speciellt till kalvarna. Det gör att köttet får en marmorering och bra köttsammansättning men det viktigaste är att det är bra för miljön i form av mindre koldioxidutsläpp och ökad biologisk mångfald.

Lamm
Lamm kommer från lokala producenter och slaktas oftast i Siljans Chark i Dalarna

Vilt
Vi har stor sortering av vilt. Under jakttid styckar vi älg, rådjur, kronvilt, dovvilt älg och viltsvin. Vi har egen slaktanläggning för rådjur dovvvilt, kronvilt och älg. Vildsvin köper vi in från närbelägna gods och gårdar via godkända vilthanteringsanläggningar. Bäver, mufflon och björn tas in när tillfälle bjuds. Vi har även stor sortering av vildfågel som fasan, ripa, tjäder, orre och vildand.

Kontakt

Postadress: 72598 Västerås
Telefon: 021-21250
E-post: info@kungsbyn.se
Hemsida: http://www.kungsbyn.se/
Öppettider: Tisd-Fre 11-18, Lörd 11-16

Vägbeskrivning

Från Västerås: Sväng av vid Hällamotet. Kör rakt på i rondellen mot Irsta i 8,3km (Irsta Stockholmsväg). Sväng höger in på Ängsövägen mot Ängsö. Efter 1km på Ängsövägen finner du Kungsbyn på vänster sida

Se karta


Länk: Kungsbyn - Bygdens MatKommentarer


Lägg till en Kommentarer


Kommentar
Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar