Start > Gårdsbutiker > Kommentar om Gräsljunga Gård

Gräsljunga Gård, kommentarer och synpunkter

Gräsljunga Gård


På gränsen mellan Skåne och Småland i dom djupa göingeskogarna ligger vård gård. Vi som bor här heter Mikael, Annika, Viktor och Maja Pettersson. Vi flyttade hit 1998, då vi tog över efter Mikaels föräldrar.

Vår målsättning är att kunna leva av ett familjejordbruk. Att producera mat på naturens villkor, nära kunden med så få mellanhänder som möjligt. Att ha verksamheten så öppen, att våra kunder kan få en inblick i hur maten produceras.

Vi vill hålla vårt landskap öppet och levande med hjälp av våra betande djur och ge våra barn samma uppväxt som vi själva fick, nära djur och natur.

På gården producerar vi bl. a. ägg från frigående höns, kokhöns, nötkött, lammkött och jordgubbar som odlas utan kemisk bekämpning och handelsgödsel. Vi driver även en gårdsbutik där vi säljer våra egna, samt andra småskaligt tillverkade produkter.

Vi har även några hjälpredor på gården som vi inte kan klara oss utan. Kim och Fiffi, två vallhundar som hjälper oss med fåren både sommar och vinter.

Vår Nordsvenska häst Tinor som älskar att dra vagnar och Baloo en Shetlandsponny som mest går och har det bra.

Katterna Tarzan och Sickan finns också på gården, mest som sällskap, men de fångar en och annan mus då och då.

Lite historia

På denna plats byggdes 1720 ett ryttartorp och det fanns här ända fram till skiftesreformen 1830. Då beslöt man att flytta hemman nr. 2 hit till sin nuvarande plats. Sedan 1954 har gården varit i vår familjs ägo, då Mikaels farfar köpte fastigheten.

Gården är en typisk skogsgård, men eftersom Helge Å rinner längs våra marker har vi fina sandjordar utan sten. Idag brukar vi 78 ha åker och beten och ca. 50 ha skog.

Produkter

Ägg, kokhöns, lammkött, potatis, jordgubbar och lammskinn.

Kontakt

Postadress:
Gräsljunga Gård
Gräsljunga 1405
283 95 Visseltofta
Telefon: 0479 - 401 22 Eller på mobilen Mikael 0708-890108, Annika 0708-330919
E-post: info@grasljunga.com
Hemsida: http://www.grasljunga.com/
Öppettider:

Vägbeskrivning

Se karta.


Länk: Gräsljunga GårdKommentarer


Lägg till en Kommentarer


Kommentar
Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar