Start > Gårdsbutiker > Kommentar om Stale Gård

Stale Gård, kommentarer och synpunkter

Stale Gård

Sommar

Stale Gård ligger i Munkedal i Bohuslän. Det är en liten gård på ca 17 ha, varav 15 åker. Gården drivs ekologiskt sedan 1988 (växtodlingen blev KRAV-certifierad 1989 och djuren 1995). Vi ha kor, ungdjur och kalvar, ca 20 djur. Det mesta av gårdens areal är åkermark, och på det mesta av denna åkermark odlas vall. Ibland kan det hända att vi även odlar något annat, som spannmål eller oljeväxter, på något stycke. På gården finns också ett par remsor med ängsmark, en liten remsa med granskog samt två eklundar, som vi kallar stora och lilla lunnen. På våren kan man njuta av vitsippor där, och på sommaren kan de bjuda på skugga och skrovlig bark att klia sig mot för djuren, vilket bevisligen är mycket uppskattat. Det som tillförs gården är strömedel (halm/torv/spån) och mineraler (som saltsten) och utsäde (frön), och det enda som lämnar gården är djuren (någon gång även en liten del av skörden). Djuren lever av det marken producerar, och jorden får tillbaka näring i form av gödsel från djuren. Djuren lever hela sina liv här och de äter enbart gräs, örter och grönfoder som är producerat här på gården. Utesäsongen är så lång som vädret tillåter (april/maj?september/oktober/november) och då är alla våra djur ute på bete. Under vintersäsongen går djuren i lösdrift inne och har fri tillgång till det grovfoder som vi skördat på sommaren. Grovfoder ger inte lika snabb tillväxt men välfungerande magar hos djuren och ett väldigt fint kött med en större andel omega3-fettsyror.

Produkter

Ekologiska nötköttslådor (KRAV) två gånger per år (tidig vår och höst).

Kontakt

Postadress: Stale Gata 9, 455 34 Munkedal
Telefon: 0524-10744, 0703-121088, 0702-557836
E-post: info@stalegard.se
Hemsida: stalegard.se
Öppettider: två gånger per år (tidig vår och höst).

Vägbeskrivning

Gården ligger centralt på Staleområdet i Munkedal, ca 5 km från E6 (avfart 98) om man kommer söderifrån (Göteborg/Uddevalla). Kommer man norrifrån tar man avfart 100 mot Håby, därifrån är det ca 7 km till Stale och gården.

Se karta


Länk: Stale GårdKommentarer


Lägg till en Kommentarer


Kommentar
Ditt namn

Emejl (kommer inte att visas)

Ange resultatet av 3 + 4 (spamskydd)
   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar