Start > Lamm

48 länkar hittades för 'Lamm'

Sökresultat

Backagården

Fårgård med detaljstyckat lammkött, ägg, Mäjens glass, Sommarcafé, Champinjoner från Östergärde, lammskinn, sommarcafé och en massa annat smått och gott. Vi är Hönsfaddergård!

Berga Gård

Hjort och lammkött, Djurfoder, Potatis. Hos oss finns hängmörad hjort och lammkött från egen uppfödning. Foder till djuren samt potatis odlar vi på gården. Vi slaktar i eget slakteri och styckar enligt önskemål. Vi säljer även köttkartonger på 10-30 kg samt styckade detaljer.

Bitterna Åkatorp

KRAV-certifierad lammgård med egen gårdstillverkad chark. Certifierad Mathantverkare. Gårdsbutik Egen butik också i Landala Göteborg. Där säljer vi också ost, grönsaker, sylt, saft från gårdar i trakten, som vi tycker har bra produkter.

Bjärhus Gårdsbutik

Ekologiskt odlade grönsaker och lokalt producerat kött

På Bjärhus gård utanför Klippan får du en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Du kan köpa råvaror här och laga till dem hemma, men det finns också möjlighet att anlita oss som carteringleverantör. På Bjärhus går maten direkt från jord till Bord.

Bondens marknad : recept och tips direkt från gården

Bondens marknad : recept och tips direkt från gårdenDe finns över hela Sverige. De driver stora lantgårdar eller har startat en verksamhet i uthuset. Alla odlar eller tillverkar de sådant som vi vill äta eller njuta av, och de gör det alldeles i närheten. En cykeltur, tågfärd eller bilsväng bort. Med ojämna mellanrum kan vi träffa dem på Bondens egen Marknad mitt i stan. Men vi vill att de ska komma ännu närmare. Vi vill veta vad de gör med sina potatisar och örtkryddor, sina lammstekar och laxsidor. Vi vill veta hur producenterna själva njuter av sina råvaror. För de vet antagligen bäst. Här bjuder elva av dem på sina bästa tips och recept.

Bustorps gård

Här bor familjen Callenbring och vi producerar och säljer ekologiskt och KRAV-certifierat lamm- och nötkött. Här föds djuren upp enligt KRAVs regler för ekologisk djurhållning med stor respekt och omsorg. Fåren och kalvarna går ute hela året i våra stora hagar vid havet. Vintertid får de endast ekologiskt foder som vi själva har skördat.

Börja Odla Ekologiskt

Börja Odla EkologisktIntroduktion till ekologisk odling och djurhållning med tonvikt på omläggning av jordbruket. Tar upp förebyggande växtskydd, ekologisk växtodling, mjölkproduktion, svinuppfödning, nöt- och lammproduktion, potatisodling, ekonomi m m. Separat studieplan.

Börringekloster Gårdsbutik

Börringeklosters Gårdsbutik och cafés koncept bygger på samma grund - det du äter ska vara tillgängligt att köpa i butiken och ursprunget tydligt och spårbart.

Dönardalens delikatesser

I gårdsbutiken kan ni köpa mycket omtyckta sillinläggningar, en 20-årig tradition från Hallandsåsen. Från augusti finns gårdsuppfödda lamm till försäljning "packat & klart", bokas i förhand. Under säsong finns det färskt lammkött i butiken, övrig tid fryst i mån av tillgång. Lammen växer upp naturligt på fälten runt gården. När de är slaktfärdiga transporterar vi dem själva till ett närbeläget slakteri. Vi hämtar sedan hem finstyckar och maler till färs, vakuumpackar med etikett. Färdigt att tillaga eller lägga i frysen.

Ekologiska Kompaniet

Bra mat från Sörmlands hagar och skogar.

Elfviks gård

Ett lantbruk 20 minuter från Stureplan!

Fredrikslunds Gård

Mitt i natursköna Kungshamn-Morga naturreservat ligger Fredrikslund, och där har vi försäljning av våra hemodlade produkter, sparris, jordgubbar, potatis. Vi har även en del produkter av bra kvalitet från andra gårdar till försäljning.
Produkter: Jordgubbar, majs, potatis, grönsaker, kläder. Under december kan finnas rökt kött av rådjur, lamm, älg.

Fryksdalens fårfarm

KRAV-certifierat fårgård. Fam. Lundgren driver en fårgård med ca 280 avelstackor plus 400-600 lamm i olika åldrar.På gården kan man också möta hundar (vallhundar), katter och fri gående höns. Det finns i gårdsbutik: Där vi säljer kött/chark produkter från egna uppfödda får/lamm

Gladgården

Vi har ägg från 150 frigående höns och 75 tackor med lamm som betar på gården och några dikor som folk kan få titta på för de är så fina. Vi säljer ägg och fårskinn från våra egna djur och kött och chark från våra får på beställning.

Grandin Lamm

Vi föder upp och säljer närproducerade lamm direkt till dig som kund. Enkelt och bekvämt beställer du via hemsidan och vi levererar hem till dig med kyltransport. Vi levererar köttet i lådor, vakuumförpackat i detaljer märkt med namn och datum, färdigt att tillaga eller stoppa i frysen. Du kan även hämta din låda på gården då gårdsbutiken har öppet.

Grimsta Lammgård

Vi är en småskalig lammuppfödare som satsar på kvalitet, naturligt och närproducerat. Du hittar oss i Nynäshamn utanför Stockholm.

Gräsljunga Gård

På vår gård producerar vi ägg, kokhöns, lammkött, potatis, jordgubbar och lammskinn som ni kan handla direkt från oss på gården.
På hemsidan kan ni läsa vad som finns i vår butik och vad som händer på gården.

Gudmundsgården

Gudmundsgården är en av de få gårdar, där du kan känna dig helt säker på att alla charkdelikatesser är från "Glada Djur" och tillverkade resp. styckade på gården. På Gudmundsgården "fuskar" vi inte och köper inga charkuterier från någon annan producent! En 100 %-ig trygghet som våra kunder gillar i de oroliga tider med många "livsmedelsskandaler" och "felmärkningar". Det enda som vi på Gudmundsgården köper till för charkproduktionen är: "Salt, kryddor och vacc-påsar"

Gårdsbutiken Nasseröds Bigårdar

Gårdsbutikens loggaYrkesbiodling med varsam bi och honungshantering, producerar naturell och smaksatt honung med bl a kardemumma, ingefära, Smögen Whisky och kakao.

Gårdsmejeri Ostbiten

Bild tagen i det mysiga caféet.Gård med fjällnära kor, får och angoragetter. Producerar ekologisk ost tillverkad av egen kravmärkt mjölk och kravkött från nöt och lamm. Säljer även andra närproducerade produkter och garn och fårskinn. Jättemysigt café som man kan besöka när man är där. Finns även med egen butik i Saluhallen Slakteriet i Västerås, och en butik i Öregrund "Öregrunds Skafferi"

Gårdsmejeri Ostbiten

Bild tagen i det mysiga caféet.Gård med fjällnära kor, får och angoragetter. Producerar ekologisk ost tillverkad av egen kravmärkt mjölk och kravkött från nöt och lamm. Säljer även andra närproducerade produkter och garn och fårskinn. Jättemysigt café som man kan besöka när man är där. Finns även med egen butik i Saluhallen Slakteriet i Västerås, och en butik i Öregrund "Öregrunds Skafferi"

Husa gård

Husa Gård producerar och säljer ekologiskt kött från nöt, lamm och gris. Nu kan du köpa KRAV-märkt kött direkt från oss.

Hästa gård

Hästa gård är Stockholms stads enda lantbruk och drivs av 4H.Vi har ca 60.000 grannar på gården vilket innebär att hela vårt lantbruk också är en park för de människor och djur som bor i området. Med våra 185 hektar mark är vi (vad vi vet) Världens största Stads-jordbruk.

Johanssons lamm och ull

Vill du köpa lammkött från våra djur kan du göra det direkt från oss i vår gårdsbutik där vi har fryst vaccum packat kött i olika styckes detaljer. I samband med slakten kan du köpa ett helt styckat lamm som kommer direkt från slakteriet, vilket sker någon gång under hösten. Vill du bara ha en bit lammkött kan du förutom att handla direkt från oss, också köpa det hos någon av våra lokala återförsäljare Ica butiken Tranan i Broddetorp, Mat och Sånt i Falköping eller Skafferi Åsle Tå i Åsle.

Kaprifolkött

En ekonomisk förening med flera ekogårdar.

Kungsbyn - Bygdens Mat

Lantbrukaren startar processen från jord till bord. Kunskap, noggrannhet och även intresse är viktiga egenskaper för att få fram en produkt som främjar såväl smak som hälsa. Lantbrukets djur är en förutsättning för att bevara vårt öppna landskap.

Djur ska inte transport onödigt långt, men det är lika viktigt att in- och urlastning sker på ett lugnt och harmoniskt sätt. Sverige har bland världens strängaste djurskyddslagstiftning vilket borgar för ett värdigt och stressfritt avslut för svenska grisar, får och nötkreatur.

Lärkasjöhults Gårdsbutik

Strax intill Skåneporten i natursköna Lärkesholm ligger gårdsbutiken. Sortimentet i butiken består bland annat av lammkött, lammkorv, honung, kryddor samt får- och lammskinn från egna djur.

Mandelmann

Mandelmanns trädgårdar är ett jord- och skogsbruk om som alltsedan starten 1997 drivs ekologiskt enligt KRAVs regler.

Vi odlar tomat och gurka i kallväxthus, grönsaker, frukt och blommor på friland och föder upp vinterlamm. Gården har ca 140 tackor av köttras, huvudsakligen svea-rasen (korsningsras mellan texel, finull, mjölkfår mm). Gården är självförsörjande på både grov- och kraftfoder.

Molstabergs säteri

Ekologisk lammuppfödning

Nymans Grönsaker

Ekologiskt certifierat småbruk på södra Gotland som producerar lamm, ägg och ekologiska grönsaker. Gårdsbutiken är öppen året runt.

Ockelbo Kyckling

Ockelbo KycklingOckelbokyckling är ett familjeföretag och drivs av fam. Persson. Eldsjälen och idésprutan bakom företaget är Siw och den som genomför alla byggnationer och "grovgörat" är Kurt, samt sonen Martin som hjälper till vid behov. Alla hjälps vi åt med djurskötseln, slakt, styckning och försäljning. Här kan du följa med i vår kycklinguppfödning, se våra bilder och skriv gärna en hälsning till oss i vår gästbok.

Olgas Skafferi

I vår webbutik hittar du närproducerat kött från djur som gått fritt i det vilda eller på små gårdar i närheten av Göteborg. Vi har lådor/kassar med närproducerat kött av hög kvalitet. Bland annat hjort, älg, lamm och nöt. Allt kött är djupfryst. Hemleverans ingår i Göteborg, Landvetter, Kungsbacka, Alingsås, Kungälv och mellanliggande orter

Olsvenne Gårdskött

Olsvenne GårdsköttGårdsbutik där vi säljer lammkött från egna gården.

Oxvikens Gård

Oxvikens Gård är ett litet lantbruk med handelsträdgård. Här odlar vi grönsaker och örtagårdsväxter till försäljning. Fårhållning med lammuppfödning för att kunna hålla ett öppet lanskap, men också för det goda köttet. Utegångshöns som får äta gräs, rotfrukter och annat gott. Vaktlar som värper de sötaste små ägg, riktiga "kärleksbomber". Här finns också hästar mest till nöje.

Resta Gård

Gårdsbutik med försäljning av lamm-och griskött med espressobar och hembakat. Kom och fika, klappa djuren och gå på grissaffari eller grilla en korv vid öppen eld. Ta med dig underbart gott kött hem som du kan äta med gott samvete efter att ha sett med egna ögon hur djuren har det. Vi har fina utrotningshotade fjällnärakor som vi mjölkar - är som att dricka himmel. Ring för "private shopping" eller kom under våra ordinarie öppettider.

Sandgårdens Skafferi

Sandgårdens SkafferiEn gårdsbutik som producerar eget ekologiskt lamm och tar till vara det bygden har att erbjuda. Tex marmelad, bröd, saft, ost och mycket mer.

Skiltorp Kvarn

Gårdsbutik Skiltorp Kvarn, säljer närproducerade delikatesser. Bl. a. kalkon- lamm och nötkött, vilt. Egen lammproduktion, skinnplädar. Eget mindre bageri, rökeri samt korvtillverkning startar under 2011.

Spjutsbygds Gård

LadanVälkommen till en ekologisk lammgård med gårdsbutik och bed & breakfast norr om Karlskrona i Blekinges skogar. Närproducerat, småskaligt och djur, natur och människa i samklang är viktigt för oss och något vi lyfter fram i hela verksamheten.

Sörgården

Sörgården i byn Vike, ca 13 km söder om Kristinehamn, nära Hult, 2 km till Vänern. Mycket gammal gård i en del av byn som fortfarande är oskiftad och betecknas som skyddsvärd av Värmlands museum. KRAV-godkända djur och odlingar.

Tajnungs Gård

Möte med Wilma i skogenKRAV gård med nöt, får , hästar, bin och höns. Gården ligger i ett öppet naturskönt landskap med historia 3000 år tillbaka i tiden.

Vikaryds Köttbod

Hos oss finner Du ett förstklassigt närproducerat ekologiskt kött. 1992 startade vi Vikaryds Köttbod. Vi föder upp både nöt och lamm ekologiskt, samt har ett samarbete med av oss utvalda uppfödargårdar i närområdet.

Visätter Kalkongård

Daniel & Minire Kalkonproduktion med eget slakteri och chark där vi styckar kalkon hantverksmässigt efter kundens önskemål.

Wannborga Vin & Lamm

I ladugården fiinns även ett charkuteri för att vidareförädla gårdens lamm till läckra patéer,korvar, lammfioler mm, vilka kommer att säljas i gårdsbutiken tillsammans med hantverk och andra öländska matvaror.

Åkerbo Gård & Gårdsbutik

Vi erbjuder nötkött från djur som har fått beta fritt och bara ätit naturligt odlat gräsfoder. Alla djur är pigga och friska och kan tack vare luftiga vinterstallar gå ute året om. Kött från nötkreatur som har fått beta fritt och bara äter gräsfoder är nyttigt och köttets naturliga fettinnehåll blir av en bättre kvalitet.

Åloppe Eko-mat

Åloppe Ekonomiska förening är en sammanslutning av konsumenter och ekologiska producenter i byn Åloppe som ligger mellan Uppsala och Enköping.

Vi har byggt ett gemensamt förädlingshus där vi producerar livsmedel från våra egna gårdar. Vi levererar direkt till konsument, grossist och restaurang. Vi bedriver även catering och tar emot gäster för studiebesök och utbildning i ekologisk produktion i samarbete med Ekologiska Lantbrukarna.

Ängavallen

ÄngavallenAv de bästa råvarorna görs den bästa maten, det är lika sant i vårt kök som i ditt. Och de bästa råvarorna finns hos oss; alla 100 procent ekologiska, helt enkelt för att det blir godare så. På Ängavallen är vi alla gäster, du hos oss och vi hos naturen. För oss är det varken något konstigt eller något nytt att leva ekologiskt från jord till bord. Det har vi gjort i decennier och det betyder helt enkelt att bejaka naturen som en underbart balanserad helhet. Inte för att det är ett ändamål i sig utan helt enkelt för att det leder till både nyttigare och smakrikare mat. En självklarhet, om man tänker efter. Så antingen du väljer en picknickkorg att avnjuta i 1800-talsparken, slår dig ner i restaurangen vid den underbara örtagården, stannar en natt eller två i hotellet eller handlar i butiken så får du något ingen annan kan erbjuda dig.are beskrivning av gården.

Österlenkryddor

Österlenkryddor är ett familjeföretag som har sin hemvist på Länsmansbostället strax norr om Köpingebro, öster om Ystad. Till oss kommer man för att njuta av kryddfält och örtagård - på egen hand eller på någon av våra guidade kryddfältsvandringar- eller botanisera i vårt nya växthus där vi säljer plantor i kruka.

Öströö fårfarm

Öströö fårfarmÖströö fårfarmMitt i den vackra bokskogen hittar du Öströö Fårfarm- en gård med anor sen 1300-talet som idag är en modern fårfarm med hela kedjan från ett ekologiskt lantbruk med fåruppfödning med ett eget slakteri till förädling, försäljning och café med restaurang. Även hantverk med fårskinn som fokus finns på gården. Lammsafari och fårshow är populära aktiviteter.

Vår affärsidé är - att ge våra kunder och gästen unik upplevlse såväl gastronomi, historia och en fantastisk natur med fåret som en röd tråd igenom hela företaget
   Sök gårdsbutiker via karta


Norrbotten Västerbotten Jämtland Västernorrland Gävleborg Dalarna Värmland Örebro Västmanland Uppsala Stockholm Södermanland Västra Götaland Östergötland Jönköping Halland Skåne Kronoberg Blekinge Gotland Kalmar